خلاصه قسمت فصل هفتم جهشی در علم

قسمت 1 چه عاملی باعث تروریست شدن فرد می‎شود؟ : داعش، القاعده… این نام‌ها باعث هراس میلیون‌ها نفر می‌شود. حملات وحشیانه‌ی آن‌ها به مردم بی دفاع، جهان را با بحران مواجه کرده. پرسش این است که چگونه می‌توان دشمنی را شکست داد که افرادی را به طور اتفاقی از میان مردم می‌کشد؟ پاسخ این پرسش ممکن است در روانشناسیِ شیوه‌ی تفکر تروریست‌ها نهفته است و اینکه چه قدر آسان می‌توان احساسات انسانی دیگران را از بین برد. آیا می‌توان از طریق آمار، افزایش گروه‌های تروریستی را پیش‌بینی کرد؟ آیا می‌توان در کارزارهای تبلیغاتی، خشونت‌گرایان افراطی را نقد کرد و مورد بررسی قرار داد؟ در حالی که ممکن است اقدامات نظامی، امروز به تنهایی برای مقابله با تروریست‌ها کافی نباشد، اما آیا می‌توان با استفاده از ابزار علمی با آن‌ها مقابله کرد؟
 
قسمت 2 – آیا حریم خصوصی از بین رفته است ؟ : داشتن حریم خصوصی یک حق است، اما با پیشرفت تکنولوژی ما هر روز بیشتر از قبل در حال از دست دادن آن هستیم. تمام فعالیت‌های آن لاین ما تحلیل می‌شود؛ و ما همیشه هر جا که باشیم دائما رهگیری می‌شویم. علم نشان داده خصوصی‌ترین و شخصی‌ترین اطلاعات ما، از چهره‌ها و «دی.ان.ای» ما قابل برداشت است…
آیا ما می‌توانیم با کسانی که در حال نظاره‌ی ما هستند، مقابله کنیم؟ یا اینکه باید برای حفظ امنیت دهکده‌ی جهانی‌مان، این موضوع را بپذیریم؟ آیا ما به سمت یک «پادآرمان شهر» (ویران شهر) می‌رویم یا به سوی عصر طلایی صداقت؟
 

قسمت 3 : ددختر یا پسر؟ این سوال همیشگی بوده است. اما پرسش درباره ی جنسیت، ممکن است بیش از دو پاسخ داشته باشد. علم مشخص کرده مرز بین مذکر و مونث شفاف نیست. امروز محققان کشف کرده‌اند انسان‌هایی هستند که جنسیت درونی و بیرونی آن‌ها متضاد همدیگر است…
به زودی امکان دستکاری اندام‌های جنسی فراهم خواهد شد، به طوری‌که زوج‌هایی با جنسیت یکسان (مثلا دو مرد یا دو زن) بتوانند بچه‌دار شوند. آیا در آینده ما همچنان کلمات مرد و زن را به کار خواهیم برد؟
 

قسمت 4 : آلبرت اینشتین، امیلی دیکنسون، استیوی واندر… و شاید شما؟ مدت ها تصور می‌شد نوابغ، افراد خوش‌شانسی هستند که نابغه متولد می‌شوند اما علم به زودی کاری خواهد کرد که نبوغ برای همه قابل دست‌یابی باشد. محققان در حال تجزیه و تحلیل این موضوع هستند که چگونه مغز ارتباطات جدیدی ایجاد می‌کند. آن‌ها شروع کرده‌اند به پیدا کردن راه‌هایی که به طور موثر ذهن انسان را تقویت می‌کند. علم عصب‎شناسی رفته‌رفته نیروهای‎ پنهان ذهن ما را کشف می‌کند. آیا علم می‌تواند نابغه درون همه ما را آزاد کند؟
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *