قسمت دوم : این مجموعه به برخی از تاثیر گذارترین عوامل و وقایع زندگی انسان از پیدایش کشاورزی و تمدن های بدوی تا پیدایش ابر کامپیوترها و سفرهای فضایی میپردازد. این داستان هفتاد هزار سال تاریخ بشر است. داستانی که به ما نشان میدهد از کجا آمدهایم، چه کسانی هستیم و چه آیندهای در انتظارمان است.
قسمت سوم : به مدت هزاران سال پادشاهان و امپراتورها بر زندگی و مرگ رعایای خود قدرت مطلق داشتند. برخی گمان میکردند که خدایانی زنده هستند، و برخی دیگر خود را از خدایان هم بزرگتر میپنداشتند. و در مصر، فرمانروای زنی که خود را خدایی زنده میپنداشت، برای مقاومت در برابر بزرگترین قدرت روی زمین تلاش میکرد.
قسمت چهارم : در دورانی که دانش و یادگیری در اروپا دوران افول خود را میگذراند، محمد خوارزمی ریاضیدان و عالمی برخاسته از یک مرکز بزرگ علوم اسلامی در بغداد، برای تهیهی نقشهای از جهان به دانشی که از متون کلاسیک بیرون کشیده بود و ابزاری علمی از یونان باستان موسوم به اُسطرلاب متکی بود.
داستان عصر نبرد و خرد را در قسمت چهارم از “تاریخ جهان” دنبال کنید
قسمت پنجم : چگونه قاره آمریکا کشف شد؟
قرن سیزدهم دورانِ کشف و سفرهای اکتشافی بود. ماجراجویانِ اروپایی سوار بر کشتی به سوی ناشناختهها بادبان میکشیدند. تنها به هدف ثروتمند شدن. ماجراجویان و راهزنان به تاجر و بازرگان تغییبر چهره میدادند، و از راه دزدی، خیانت و قتل به ثروتی میلیونی دست مییافتند. راهزنان، پادشاهان و فاتحان به این ترتیب زیربنای سرمایهداری را ایجاد کردند در دورانی که عصر غارت نام گرفت
قسمت ششم : چگونه افکار و ایدههای تازه در مورد حقوق فردی و آزادی اندیشه، الهامبخشِ پیشرفتهای علمی شد؟
به مدت دو هزار سال، از زمان یونان باستان، ما انسانها بر این باور بودیم که زمین نقطهی ثابت است که خورشید، ماه و دیگر سیارات همگی حول آن میچرخند. گالیله نخست چهار قمر مشاهده کرد که دور مشتری میچرخیدند. بعد هنگامی که سیارهی ناهید یا ونوس را دقیقتر نگاه کرد، با انجام محاسباتی متوجه شد که این سیاره به دور خورشید میگردد، نه زمین. گالیله به این نتیجه رسید که خورشید مرکز جهان است. کلیسا اشتباه میکرد و او برای حرفش مدرک هم داشت.
قسمت هفتم : از آمریکا تا روسیه، و از اروپا تا شرق دور، انقلاب صنعتی در حال تغییر شیوهای بود که انسانها از قرنها پیش زندگی کرده بودند. این نیروی جدید گذشتهی روستایی ما را به کناری میزد تا جهان مدرن را ایجاد کند. با بهرهگیری از نیروی ماشینها، ما اکنون قادر بودیم بیشتر تولید کنیم، مسافت بیشتری سفر کنیم و حتی از گذشته هم ثروتمندتر شویم. ولی انقلاب صنعتی در عین حال به نبردی سخت برای تسلط بر بازارها و منابع دامن میزد، نبردی که به خونینترین جنگ تاریخ منتهی میشد. عصر صنعت