استرالیا : این قاره زمانی بخشی از یک ابرقاره و بیابانهایش سراسر پوشیده از جنگل بود. زمانی این قاره به قارهی جنوبگان -قارهای که پیرامون قطب جنوب را دربر گرفته – پیوست. اما از آن جدا شد و به سمت شمال و مناطق گرمتر حرکت کرد و قارهی جنوبگان به سرزمینی یخی و بیحاصل تبدیل شد. این حرکت، شکل خاصی از حیات را به این قاره تحمیل کرد که شواهد و مدارک آن هنوز هم در حیات وحش منحصر به فرد آن پیدا میشود. حیات وحش در آن سرزمین به گونهای است که در برخی موارد، نظیر آن در هیچ جای دیگر زمین دیده نمیشود.
آمریکا : از سنگ بستری که ساختمان «امپایر استیت» در ایالات متحده بر روی آن بنا شده تا امپراتوری اسپانیاییزبانها در جنوب این قاره، این دو سرزمین همواره از نظر زمینشناسی و تاریخ با هم در ارتباط بودهاند. امروز امریکای شمالی و جنوبی یکی از تماشاییترین منظرهها و دیدنیهای جهان را دارند؛ سرزمینی که از خشونت اتفاقات زمینشناسی پدیدار شده و گویی به تاریخ آشفتهی انسانی آن نیز شکل داده.
اوراسیا : اروپا و آسیا؛ از نظرزمینشناسی این دو، بخشی از قارهی بزرگتری به نام اوراسیا هستند. این سرزمین از برآیند مجموعهای از برخوردها شکل گرفته که در نتیجهی آن، رشته کوهها با فشار رانده شدهاند و درهها پدید آمدهاند؛ درههایی که زمانی دربرگیرندهی اقیانوسی بودهاند که حالا محو شده. همهی این اتفاقات شرایطی را پدید آورده که در آن تمدنهای بزرگ شکوفا شدهاند. مدارک و شواهد این وقایع در سراسر این سرزمین قابل مشاهده است؛ کافی است بدانید کجا را باید جستوجو کرد.
آفریقا : سرزمین آفریقا گهوارهی بشریت است؛ قارهای که در پی تغییر و تحولات بزرگ و شدید متولد شده. حتی امروز هم میتوان شواهد و مدارکی -البته در جاهای دورتر و غیرقابل انتظارتر- از واقعهای که آفریقا را شکل داده یافت؛ اتفاقاتی که در آینده بازهم شکل این قاره را دست خوش تغییر و تحول خواهند کرد.