خلاصه قسمت های تاریخ رنگی آمریکا

دهه 1920 : دراین قسمت با تاریخ رنگی سال‌های دهه‌ی ۱۹۲۰ آشنا خواهیم شد: از فیلم‌های نادر مربوط به بمب‌گذاری «وال استریت» که باعث کشته شدن ۳۸ نفر شد تا پناهگاه اتمی در بریتانیا. پس از آن به سراغ اتوموبیل فورد مدل «تی» و کارخانه‌های آن و همچنین بورس نیویورک، قبل از سقوط آن خواهیم رفت.

 

دهه 1930 : در این قسمت به سراغ سال‌های دهه‌ی ۱۹۳۰ خواهیم رفت؛ دهه‌ای گفته می‌شود در آن، آمریکایی‌ها بیشتر از هر وقت دیگری با مشکلات روبرو شده‌اند.
در ابتدا شاهد آتش سوزی شب کریسمس در کاخ سفید هستیم که تصاویر آن به ندرت دیده شده است. در ادامه‌ی این برنامه با تصاویر دوران رکود بزرگ، و همچنین برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی «فرانکلین روزولت»، به نام «نیو دیل» آشنا خواهیم شد و می‌بینیم که در آن دوران آمریکا در چه شرایط ناپایداری قرار داشته است.

 

دهه 1940 : در این قسمت به سال‌های دهه‌ی ۱۹۴۰ سفر می‌کنیم و شاهد سخنرانی‌های «چارلز لیندبرگ» خواهیم بود که در آن‌ها رییس‌جمهوری آمریکا را متهم می‌کند که باعث ورود آمریکا به جنگ شده. در این برنامه همچنین شاهد تصاویر رنگی حمله به پرل هاربر خواهیم بود. در پایان این دهه آمریکا وارد عصر اتمی و به اولین ابرقدرت جهان تبدیل شد.
 

دهه 1950 : در سال‌های دهه‌ی ۱۹۵۰ راک‌اند‌رول به فرهنگ غالب آمریکا تبدیل شده بود. در این قسمت برای اولین بار، نخستین اجراهای الویس پریسلی را به صورت رنگی تماشا خواهیم کرد.
 
دهه 1960 : در این قسمت به سال های دهه ی ۱۹۶۰ میلادی سفر خواهیم کرد. در «بیرمنگم، آلاباما»، در فیلم خانگی مجری اخبار محلی، «هری مابری»، شاهد تظاهرات حقوق شهروندی مردم و برخورد خشونت‌آمیز پلیس با آن‌ها خواهیم بود. همچنین شاهد تصاویری از تغییرات فرهنگی این دهه و فستیوال «وودستاک» خواهیم بود.
 

فصل 2 :

غول های صنعت :داستان ظهور نسل جدیدی از مخترعان و صنعت‌گران همچون هنری فورد و توماس ادیسون که با دستاوردهای خود کل آمریکا را تحت تاثیر قرار دادند، این کشور را به کلی متحول کردند و بر چشم‌انداز جهانی هم تاثیر گذاشتند. عطش سیری‌ناپذیر آن‌ها برای اختراع و نوآوری بر تمامی جنبه‌های زندگی آمریکایی تاثیر گذاشت و ایالات متحده‌ی آمریکا را به غولی صنعتی و برترین اقتصاد جهان در دوران مدرن تبدیل کرد.
 

ظهور مافیا : در دهه‌ی ۱۹۲۰ آمریکا مبارزه‌ای اخلاقی با فساد به راه انداخت ـ ولی در عوض به یک دهه‌ی مملو از تبهکاری و خلاف دامن زد. طی چهل سال چهره‌های در سایه‌ای همچون ال کاپون، لاکی لوچیانو و فرانک کاستلو از علاقه‌ی آمریکایی‌ها به خوش‌گذرانی سود هنگفتی بردند. هم‌زمان با رشد اقتصادی آمریکا، دنیای زیرزمینی تبهکاران رونق گرفت، دنیایی که نیمه‌ی تاریک آمریکا را نمایندگی می‌کرد.

 

غرب وحشی : غرب آمریکا هم مکانی مادی و جغرافیایی و هم اسطوره‌ای ماندگار است. در «غرب وحشی» این میراث را بار دیگر زنده می‌کنیم ــ از سرحدات غربی و جنگ و نزاع‌های دائمی تا برخی از ساکنانش که در شماری از ناسازگارترین و خشن‌ترین محیط‌ها زندگی می‌کردند.
 

بازی آمریکایی (زمان بازی) : این قسمت دریچه‌ای به روی چگونگی ورزش و تفریح آمریکایی‌ها در نیمه‌ی نخست قرن بیستم است. از کشتی سوسمارها تا آغاز موج سواری در هاوایی. فعالیت‌هایی که از زوایایی تازه، نکات مهمی در مورد مضامین مهم تاریخ آمریکا از جمله طبقات اجتماعی، نژاد و پول به ما می‌گوید.

 
اشراف آمریکایی : تعدادی انگشت‌شمار از خاندان‌ها ثروتمند و قدرتمند و مرتبط به یکدیگر که سرنوشت کشور را در اختیار خود داشتند. این قسمت داستان خانواده‌هایی همچون راکفلرها و کندی‌ها است، و نیز افرادی که تجسم کاملی از رویای آمریکایی بودند.
 
عصر طلایی هالیوود : داستان هالیوود داستان یکی از موفقیت‌های عظیم در تاریخ آمریکاست. در این قسمت به چگونگی تولد این کارخانه‌ی رویاسازی می‌پردازیم، و نوری که از این طریق بر جامعه‌ی آمریکا می‌تاباند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *