شانس : در این برنامه همراه با پروفسور «دیوید سپیگلهالتر» با اسرار احتمالات و دنیای رویدادهای تصادفی آشنا میشویم و کشف میکنیم شانس چیست و در دنیای واقعی چطور عمل میکند. شانس یا احتمالات یکی از شاخههای اساسی ریاضیات است که میتواند برای ما امکان پیشگویی آینده را فراهم کند. این آینده میتواند مربوط به پیشبینی وضع هوا باشد یا حتا میزان امید به زندگی در یک فرد خاص. این برنامه داستان چگونگی کشف شانس و احتمالات را برای ما روایت میکند و اینکه چطور ما تلاش کردهایم – با وجود آنکه اغلب هم شکست خوردهایم – که دنیای احتمالات را فتح و آینده را پیشگویی کنیم و اینکه سرانجام چطور میتوانیم این دنیا را دوست داشته باشیم و با به کار گیری طبیعت پدیدهی شانس و احتمالات، مشکلات پیچیدهی علمی را حل کنیم.
داده ها : برای ریاضیدانی مانند «هنا فرای» دنیای دادهها یعنی کشف الگوهای دادهها. در این برنامه با پیشرفتهترین تکنولوژیها میخواهیم کشف کنیم که داده، دقیقا چیست و چگونه میتوان آن را بهدست آورد، ذخیره کرد، به اشتراک گذاشت و به آن معنا بخشید.
در این قسمت با داستان مهندسان عصر دادهها آشنا میشویم، افرادی که با وجود آنکه بیشترین انقلابهای تکنولوژیک و فلسفی را به وجود آوردهاند، اما شاید اکثر ما هرگز چیزی دربارهی آن نشنیده باشیم.
«فرای»، نقش دادهها را در عصر مدرن بررسی میکند و به ما نشان میدهد که چطور توسط دستگاههای تکنولوژیکی بر زندگی ما تاثیر گذاشته و خواهد گذاشت.
منطق : در این برنامه با دنیای شگفتانگیز منطق آشنا میشویم و سفری می کنیم به دنیای فلسفه، ریاضیات، علم و تکنولوژی.
«دیو کلیف»، استاد علوم رایانه و مهندسی، در یک سفر شگفتانگیز به دنبال این است که دربارهی قطعیت و بنیانهای استدلال و منطق تحقیق کند.
از فلسفهی باستانی تا دنیای مدرن دیجیتالی امروز، منطق، ابزار لازم برای استدلالهای صحیح را به ما میدهد و راه را برای پیشرفت تکنولوژی هموار میکند. منطق، حتا بدون آنکه متوجه شویم، زندگی روزانهی ما را تحت تاثیر قرار میدهد. این موضوع باعث مطرح شدن این پرسش مهم میشود که معنای انسان بودن چیست.
آمار : این برنامه سفری است به دنیای شگفتانگیز آمار برای کشف قدرت منحصربهفرد آن. آشنایی با دنیای آمار میتواند دید ما را نسبت به جهانی که در آن زندگی میکنیم، برای همیشه تغییر دهد.
همراه با «هانس روسلینگ» با تاریخ و کارکرد ریاضی آمار، آشنا میشویم و کشف میکنیم که اطلاعات عظیم تولیدشده توسط کامپیوترهای امروز، چه حجم عظیمی از اطلاعات را میتواند پردازش کند؛ اطلاعاتی که با تحلیل آن میتوانیم جهانی را که در آن زندگی میکنیم به شکل واقعی (و نه آنطور که تصور میکنیم) ببینیم.