خلاصه قسمت های رویدادهای ناگفته

خلاصه داستان 7 قسمت اول

 

نروژ , خانواده‌ در مقابل دولت :

 
ارتش تنظیم خانواده چین : چین، پرجمعیت‌ترین کشور جهان. رهبران آن با تحمیل یک سیاست تک‌فرزندی خشن، برای پایین نگه داشتن نرخ زاد و ولد سال‌ها تلاش می‌کردند.

ولی اکنون، پس از ۳۵ سال، این سیاست بالاخره کنار گذاشته شده و چین امیدوار است شاهد وقوع انفجاری در نرخ تولد نوزادان باشد.

مادران چینی هم امروزه آزادی و انعطاف بیشتری برای انتخاب آینده‌ی خود دارند.
 

طالبان؛ وحشت از رسانه : دفتر شبکه تلویزیونی «طلوع» در افغانستان محلی است پرانرژی که جوانان این کشور در آن مشغول کار هستند. این شبکه پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی این کشور را تهیه و تولید می‌کند. اما شهرت و محبوبیت این شبکه، به خطری برای آن تبدیل شده. در ماه ژانویه یک بمب‌گذار انتحاری به اتوبوس حامل کارکنان این شبکه حمله کرد. در این برنامه به کابل سفر می‌کنیم تا با کارکنان این شبکه درباره‌ی سبک زندگی افرادی که در کشور جنگ‌زده‌ی افغانستان، برنامه‌های تلویزیونی تهیه می‌کنند آشنا شویم.

 

طالبان؛ وحشت از رسانه : چین، پرجمعیت‌ترین کشور جهان. رهبران آن با تحمیل یک سیاست تک‌فرزندی خشن، برای پایین نگه داشتن نرخ زاد و ولد سال‌ها تلاش می‌کردند.

ولی اکنون، پس از ۳۵ سال، این سیاست بالاخره کنار گذاشته شده و چین امیدوار است شاهد وقوع انفجاری در نرخ تولد نوزادان باشد.

مادران چینی هم امروزه آزادی و انعطاف بیشتری برای انتخاب آینده‌ی خود دارند.

 

تنظیم خانواده چین : چین، پرجمعیت‌ترین کشور جهان. رهبران آن با تحمیل یک سیاست تک‌فرزندی خشن، برای پایین نگه داشتن نرخ زاد و ولد سال‌ها تلاش می‌کردند.

ولی اکنون، پس از ۳۵ سال، این سیاست بالاخره کنار گذاشته شده و چین امیدوار است شاهد وقوع انفجاری در نرخ تولد نوزادان باشد.

مادران چینی هم امروزه آزادی و انعطاف بیشتری برای انتخاب آینده‌ی خود دارند.

 

داکا؛ دختران فراموش شده : به داکا، بنگلادش، سفر می‌کنیم تا در منطق فقیرنشین و زاغه‌های «Duaripara» با دختران نوجوانی آشنا شویم که پس از ازدواج زودهنگام، شوهرانشان آن‌ها را ترک کرده‌اند؛ دخترهایی که بعضی از آن‌ها تنها شانزده سال سن دارند…

امروز در سایه‌ی «جهانی‌سازی» در دنیایی که پر از فرصت‌ها است، بسیاری از ما هویت خودمان را با استفاده از فرصت‌های جدیدِ به‌دست می‌آوریم، اما افرادی هم هستند که چندان خوش‌شانس نبوده‌اند و شرایطی خارج از کنترلِ خودشان هویت آن‌ها را شکل داده. آیا حالا این دختران برای بقیه‌ی زندگی‌شان هویت خود را بازیافته‌اند؟ آن‌ها برای اینکه هویت‌شان را نشان دهند چه فرصت‌هایی در اختیار دارند؟ و جامعه‌ی مردم تنگدستی که در این مناطق زندگی می‌کنند چگونه خواهند توانست به این دختران کمک کنند تا در آینده هویت داشته باشند؟

در این برنامه به دنیای این دختران فراموش شده‌ی «داکا» وارد می‌شویم تا با آن‌ها، آینده‌شان و آنچه درباره‌ی خودشان فکر می‌کنند، آشنا شویم.

 

هند؛ نجات رود گنگ : رود بزرگ گنگ در هندوستان یکی از آلوده‌ترین رودخانه‌های جهان است. این رودخانه مورد احترام هندوها است اما در حقیقت به فاضلاب ۴۵۰ میلیون نفر تبدیل شده. حالا فاضلاب‌های صنعتی و کشاورزی آب این رودخانه را سمی کرده‌اند اما نخست وزیر هند گفته قصد دارد آلودگی‌های این رودخانه را برطرف کند. آیا روزی رود گنگ نجات پیدا خواهد کرد؟…

 

کلمبیا؛ رقصی برای صلح : پس از بیش از حدود نیم قرن نزاع خونین، اکنون کشور کلمبیا در آستانه‌ی صلح قرار گرفته. گفت‌و‌گوها میان دولت و اصلی‌ترین گروه شورشیان، «فارک»، که بیش از سه سال ادامه داشته، حالا رو به پایان است. در این برنامه با «فرناندو مونتانو»، رقصنده و ستاره‌ی مشهور باله، همراه هستیم در حالی که او پس از شانزده سال برای اولین بار به وطنش بازگشته تا حمایت خودش را از روند صلح در این کشور نشان دهد.

 

اسرائیل؛ کرانه‌ی باختری : در طول سال گذشته، موج جدیدی از خشونت‌ها خیابان‌های اسرائیل و کرانه باختری رود اردن را دربرگرفته. فلسطینی‌ها به‌طور پراکنده اسرائیل را هدف حمله قرار می‌دهند. در برخی از موارد حمله‌کننده‌ها افراد نوجوان مسلح به چاقوی آشپزخانه بوده‌اند. «گوش عتصیون» یکی از مناطقی بوده که بارها هدف حمله قرار گرفته. این محل در جاده‌ی اصلی میان اورشلیم و الخلیل قرار دارد که هزاران یهودی از آن استفاده می‌کنند. آن‌جا محلی بوده که فلسطینی‌ها هم در آن اجازه‌ی خرید یا کار داشته‌اند. اما در حال حاضر مردم دچار وحشت شده‌اند که شاید حضورشان در آن محل به قیمت جانشان تمام شود. این برنامه شامل صحنه‌های خشن است که ممکن است برای همه مناسب نباشد.

 

اردن؛ پناهجویان سوری : اردن، کشور همسایه‌ی سوریه با مشکل جمعیت بزرگ پناهجویان سوری مواجه است. بالای یک میلیون نفر سوری از زمان آغاز جنگ داخلی از این کشور فرار کرده‌اند. برخی از آنها در کمپ زندگی می‌کنند اما بیشتر آنها در هر جای ممکن دیگری- که در شهرهای کشور اردن توانسته‌اند پیدا کنند- به‌سر می‌برند. به‌همین خاطر در حال حاضر نظام بهداشت، درمان و مراقبت این کشور متحمل فشارهای سنگینی شده. حالا به نظر می‌رسد پناهجویان کم‌توان و معلول، شامل آن‌هایی که در جنگ مجروح شده‌اند، آینده‌ی بسیار سختی پیش رو خواهند داشت.
 

اصلاح ژنتیکی : امشب در پانوراما ــ پیشرفتی علمی که می‌تواند تمامی ابعاد زندگی در این سیاره را تغییر دهد.

این پیشرفت در ویرایش ژن‌ها می‌تواند وعده‌ی علاج و درمان‌های شخصی و اختصاصی برای شماری از مرگبارترین بیماری‌ها را عملی سازد.

ابزاری رو تصور کنین که به دانشمندها این امکان رو می‌ده که کدهای دی‌اِن‌اِی یک سلول رو تغییر بدن، با چنان دقتی که قادریم یک پیوند بنیادی رو در بین 3 میلیارد پیوند بنیادی موجود در هر سلول انسان تغییر بدیم.

شاید پیچیده به نظر برسد، ولی ویرایش ژنتیک به تازگی آسان شده و همین امر انقلابی در زمینه‌ی تحقیق در مورد مرگبارترین بیماری‌ها و امراض ناشی از کهولت ایجاد کرده.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *